Kamionkowy, nieszkliwiony klosz zatrzymuje podczas pieczenia parę wodną oraz utrzymuje temperaturę pieczenia na stałym poziomie.
Użycie klosza gwarantuje równomiernie upieczony oraz chrupiący wypiek.
Korzystanie z klosza jest bardzo proste. Wkłada się do niego gotowe ciasto do tzw. drugiego wyrośnięcia. Następnie wkłada do piekarnika.
Można uzywać w piekarniku do 220°C.
Wskazówki:
Przed pierwszym użyciem należy wygrzać klosz w piekarniku przez minimum 1 godzinę w celu utwardzenia kamionki.
Produkt należy czyścić dopiero po wystygnięciu. Najlepiej poprzez zeskrobywanie pozostałości ciasta. Używanie wody do czyszczenia może powodować nasiąknie kamionki, co z kolei prowadzi do pękania podczas pieczenia.
Z biegiem czasu klosz zacznie nabierać ciemniejszych plam. Jest to normalne zjawisko i nie ma wpływu na właściwości klosza.
ul. Rydygiera 8 bud. 3A, 01-793 Warszawa
BIURO I SIEDZIBA
ul. Rydygiera 8 bud. 3A (I p., wejscie od ul. Anny German 12)
poniedziałek - piątek, godz. 9:00-17:00
FIRMA: LeDuvel Agata Oster
NIP: 5271438840 | REGON: 141014560 | BDO: 000104614
KONTO: 62 1090 2705 0000 0001 1637 7007 (Santander Bank Polska) |
64 1140 2004 0000 3602 4742 3413 (mBank)